۱۳۹۰ خرداد ۱, یکشنبه

هک سامانه‏های سازمان انرژی اتمی توسط ایران

اتهامات فوق پس از آن مطرح شد که چند کارشناس آژانس ( از آنان نام برده نشده)، دستگاه‏های تلفن همراه ويا لپ‏تاپ خود را در هنگامهء بازرسی از سايت ايرانی بدون مهر و موم کردن آنها، در‏اختيار مامورين امنيتی مستقر داده بودند؛ پس از مراجعه شاهد رفتارهای غير‏عادی از سامانه‏های خود شدند، که اين خود به خود احتمال دستکاری شدن اين وسايل را بوجود آورده است.
خبرنگاران سبز/ میز ترجمه/ ایران در جهان:
کارمندان سازمان انرژی اتمی توصيه شده‏اند که قوانين امنيتی اين سازمان درخصوص سامانه‏هايشان را به طور جدی اعمال کنند.

مقامات رسمی این سازمان می‌گویند که سازمان انرژی اتمی درحال بررسی اين اتهام است که تلفن‏های همراه و يا رايانه‏های دستی کارمندانش در ایران توسط نيروهای امنيتی اين کشور هک شده ‏است.

اين اتهامات می‏تواند تاثير مستقيمی بر نحوه نگرش سازمان بر فعاليت‏های ايران گذاشته و ترديد آنان را بر عدم صلح‏آميز بودن اين تکنولوژی توسط ايران افزايش دهد.  اتهامات فوق پس از آن مطرح شد که چند کارشناس آژانس (از آنان نام برده نشده)، دستگاه‏های تلفن همراه ويا لپ‏تاپ خود را در هنگام بازرسی از سايت ايرانی بدون مهر و موم کردن آنها، در‏اختيار مامورين امنيتی مستقر داده بودند؛ پس از مراجعه شاهد رفتارهای غير‏عادی از سامانه‏های خود شدند، که اين خود به خود احتمال دستکاری شدن اين وسايل را بوجود آورده است.

به نقل از خبرگزاری رويتر، يک کارشناس سياسی مستقر در وين گفت: چنانچه اين اتهامات واقعی باشند "نشانه‏ای غم‏انگيز و البته پر دردسر از نهايت بی‏توجهی ايران برای شفاف سازی فعاليت‏هايش با سازمان تلقی می‏شود".

آقای يوکيا آمانو (Yukia Amano) سرپرست سازمان انرژی هسته‏ای، درقبال سوال‏های پرسيده شده از وی در اين خصوص، بدون توضيح مشخصی دراين باره تنها به اين جمله بسنده کردند که: "بازرسی، در کشوری که دارد مورد بازرسی قرار می‏گيرد، بايد کاملاً بی‏دردسر باشد."

به دنبال فضای غير آرامی که بدنبال عدم علاقه‌ ايران برای همکاری معنی‏داری با آژانس پيش آمده، اتحاديه‌ اروپا بدنبال وسعت بخشيدن به دامنه تحريم‏هايش عليه ايران، تصميم به اضافه کردن اسامی يکصد شرکت ديگر به ليست ممنوع المعامله‌ خود گرفته است. از آن جمله نام بانک ايران-اروپا نيز به چشم می‏خورد که طبق بررسی اتحاديه اروپا، بيشترين معاملات مالی ايران دررابطه با فعاليت‏های اتمی‏اش از آن طريق انجام می‏گيرد.

اتحاديه اروپا پيش از اين از ايران درخواست کرده بود در مقابل تعليق برنامه‏های غنی‏سازی‏اش راه تکنولوژی و معاملات بازرگانی را بروی اين کشور بگشايد؛ اما تمامی اين گفت و گوها تا کنون به بن‏بست خورده است. همچنین ايران بر موضع خود مبنی بر صلح‏آميز بودن فعاليت‏هايش همچنان پافشاری دارد و می‏گويد برای تامين مايحتاج انرژی کشور نياز به استفاده از اين تکنولوژی را دارد، اما تا کنون دلايل کافی دراختيار کارشناس آژانس قرار ندارد که آنها بتوانند صحت يا سقم اين ادعا را به اثبات برسانند.

نمايندگان آژانس انرژی اتمی مرتباً درحال رفت و آمد به ايران هستند؛ حتی گاهی يک هفته درميان، تا بتوانند روند فعاليت‏های ايران برمبنای مصوبات آژانس را دنبال کرده، گزارشات خود را به سازمان مربوطه ارسال کنند. در ميانهء اين بازديدهاست که آنان بدليل ممنوعيت همراه داشتن سامانه‏های الکترونيکی به مجموعه، مجبورند وسايل فوق را در نزد نيروهای امنيتی سايت به امانت بگذارند. آژانس در مصوبات خود طريقه اين روند را توضيح داده‏ است.

بازرسان می‏بايست تلفن‏های همراه خود را درون پاکت گذاشته، درب آن را چسبانده و سرتاسر محل چسب خورده را دست نويسی کنند تا هرگونه اقدام برای دست رسی به آن مشخص شود. برای امانت گذاری رايانه‏ها نيز يا بايد از صندوقچه‏های قفل دار استفاده شود و يا به همان طرزی که با دستگاه تلفن همراه عمل می‏کنند. اما با اين وجود بارها اتفاق افتاده که اينگونه مسائل امنيتی دچار سهل انگاری شده، مراتب فوق انجام نمی‏شوند. حتی گاهی ديده شده که رايانه‏ای در اتاق هتل مانده در حالی که شخص مسئول آن خارج از هتل بوده است.

در اين بين چيزی که هنوز مشخص نيست آنکه آيا اين هک‏ها از طريق برداشت و ضبط اطلاعات از روی سامانه‏ها صورت گرفته و يا با قرار دادن يک برنامه جاسوسی جهت شنود مکالمات و يا خواندن نامه‏های الکترونيک.

منبع: الجزيره، نویسنده کاترينا استوارت (Catrina Stwart)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر